lördag 28 september 2013

Lägesrapport Göteborg.

Efter lite mat och letande hittade vi till slut fram till Hulebäcksgymnasiet. En kort samling innan vi ställdes mot vråltoppat Pixbo i vår första match.

Matchen börjar i en rasande fart och det är Pixbo som står för tempot, men vi hänger bra med. Spelat är mest förlagt i vår zon. Vi får mest träna försvarsspel men vi gör det ganska bra, och när vi vinner boll är vi blixtsnabba i spelomställningarna. Tyvärr gör vi några enkla misstag vid mittlinjen och hux flux står det 0-4 till Pixbo.Vi lyckas reducera i powerplay innan Pixbo fastställer slutresultatet till 1-5
Pixbo ställde upp med det absolut bästa dom har. Bla hade dom kallat ned sina killar som normalt spelar på seniornivå i Div 1. Dom var inställda på en fight mot vårt USM lag och blev lite förvånade när vi sa att vi saknar 9 man från det laget. Pixbo var riktigt bra och ett nummer för stort för oss. Men vi får inte glömma att i fjol så spelade vi i Div 2 och det tar ett tag att växa in i kostymen, nu när vi nu möter lag som håller hög kvalitet.

Efter en god natt sömn ställdes vi mot Herrestad från Uddevalla. Vi hade ett snack om hur viktigt det är att vara noggrann och spela enkelt. Killarna lyssnade och gick ut på plan med en liten revanschlust från går. Genast märktes sett att alla hade förstått. Nu är det vi som driver upp tempot. Herrestad har inte en lugn stund någonstans på banan. Med fart, aggressivitet och ett underbart bolltempo tar vi vår första skalp. Seger med 2-0.
Detta var en mycket bra insats från vår sida. Samtliga killar har lyssnat på vad vi ledare har sagt, och börjar förstå vad vi vill med vårt spelsystem. Att vi sen lägger till en 110% arbetsmoral av samtlig spelare gör ju inte saken sämre direkt. Riktigt kul att se, Nu konserverar vi formen och ser vad vi kan gör mot Lindås kväll.

Mats & Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar