lördag 16 mars 2013

Å/K IBS- FBC Engelholm 5-3

Å/K IBS- FBC Engelholm 5-3 ( 2-0, 2-2, 1-1)

Matcherna duggar tätt nu och i dag var Engelholm på besök. Kunde vi hitta samma inställning som i onsdags skulle detta också bli en trevlig dag.

1 perioden:
Det börjar bra, vi rullar runt bollen i ett bra tempo och skapar chanser på löpande band. Men vi är inte riktigt heta framför mål och dom vassa målchanserna uteblir. Det dröjer ända till 10:23 innan vi får utdelning. Adam rycker loss från en rörig situation på mitt plan och drar in 1-0. I bytet efter trycker en Engelholmspelare Daniel K genom sargen. En tuff tackling på vår debutant för dagen. Utvisning och vi skickar in PP formationen. Direkt på frislaget blir Danne fri bakom mål vid bortre stolpen. Hobbe ser det och ger Danne bollen. Han lirkar in 2-0 och det verkar bli en bra dag. Men för att lyckas måste vi plocka fram ett par procent vilja till, annars kan det rasa snabbt.

2 perioden:
Nja procenten vilja uteblir och vi börjar spela allt svårare. Engelholm ökar tempot och pressar tillbaka oss ganska rejält ibland. Det blir en rörig situation i vår egen zon. Robert klubba knäcks och domaren höjer handen för utvisning. Robert springer för att byta men glömmer en klubbdel på planen. Han vänder för att hämta den och då passar Engelholm på att göra 2-1. Vi vet fortfarande inte vem som skulle åkt ut egentligen eller varför. Nåja matchen går vidare och vi svarar direkt. Danne får bollen på mitt plan av Anton. Han bågar in i plan och skyfflar in 3-1 på klassiskt Dannevis. I bytet efter det ser vi hur bra det är att spela enkelt. Adam spelar till Hobbe som direktpasssar till Emil J. Hobbe fortsätter att springa och får tillbaka ett direktpass av Emil. Hobbe är nu helt fri och hänger in 4-1. Enkelt snabbt och vackert. Men spelet är inte alltid så här vackert. Ofta har vi ett långt lag och det gör att spelet blir långsamt för det finns inget snabbt spel alternativ.
Just en sån här situation leder fram till att Engelholm gör 4-2. En lång svår passning bryts och vi får en kontring mot oss. Nä grabbar nu får vi visa lite vilja och börja spela enklare.

3 Perioden:
Tvivlet börjar sprida sig och det börjar att knorra på bänken. Fokusen är inte alls på samma nivå som i onsdags när vi spela så bra. När vi har tankarna på annat håll passar Engelhom på att göra 4-3 och det börjar bli lite darrigt. Vi tvingas ta en time-out och stuva om lite i laget. Nu lyckas vi lyfta upp spelet en aning. Killarna börjar fatta att vi faktiskt måste kämpa för att vinna. Det resulterar i att Hobbe skickar en genomskärare till Fabian E som lirkar in 5-3. Väldigt befriande och nu tar Engelholm en time-out. Vi predikar att nu är det tålamod som gäller. Vi behöver inte göra fler mål för att vinna. Håll bollen inom laget och spela enkelt! Grabbarna löser detta och Engelholm kommer inte till några farliga avslut. Vi kan kamma hem tre poäng fast det satt onödigt hårt åt.

Nu är det tätt mellan matcherna och det gäller att kunna ladda om. Det lyckades vi inte med idag och spelet blev betydligt sämre än sist. Och när inte spelet funkar försöker killarna ta på sig roller som dom inte ska och då blir det ännu krångligare. Men allt är inte mörker. Då och då blixtrar vi till och spelar riktigt bra. 2:a femman börjar växa ihop och det lovar gott inför deras DM. Sen måste vi ju tacka Daniel Kivisaar för ett väldigt piggt inhopp.

Mats, Anders & Lennart

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar