lördag 3 mars 2012

Å/K IBS- FC Helsingborg


En av två glada målsprutor!


Å/K IBS- FC Helsingborg 5-5 ( 1-2, 1-2, 3-1)

Idag hade vi läge att ta revansch på oss själv efter vår plattmatch senast mot FCH. Frågan var om alla killar var redo att bli SVARTA PANTRAR och återupprätta vårt namn och heder?

1 perioden:
Det startar precis som vi har trott. FCH öppnar starkt med ett utmärkt passningsspel. Men vi jobbar jättebra i försvaret. FCH kan inte utnyttja sitt spelövertag utan det är vi som gör första målet. Fabian E hittar en helt ren Emil J som klipper till direkt. Snabbt bra spel, pang på rödbetan och vi har 1-0 efter 5:55. Tyvärr blir vi nog lite väl glada. Redan i nästa byte kan FCH kvittera. På något märkligt sätt lyckas dom valla in bollen via Simons rygg. Men i dag viker vi inte ner oss för ett taskigt baklängesmål. FCH fortsätter att dominera med sitt fina passningspel men vi jobbar stenhårt i försvaret och är väldigt farliga i våra snabba kontringar. Vi har bl a en boll på mållinjen, (var den inne eller inte?). I en väldigt bra innebandymatch så är det FCH som drar i från i målprotokollet. 12:21 står klockan på och grabbarna fräser som arga katter. Dom är inte nöjda och vill ändra på detta resultat i 2:a perioden.

2 perioden:
Nja, vi får inte grepp om FCH:s spel längs sargerna där dom spelar snabbt och enkelt, precis som vi vill göra. Vi vill lite för mycket och ger FCH dom ytorna dom vill ha. Dom går också fram till 1-3 med en snygg kombination. Men lägg märke till mina ord: IDAG GER VI OSS INTE! Vi dödar en utvisning på ett utmärkt sätt och jämnar ut spelet. Fabian E har sett FCH valla in bollen via målvakten och testar om det funkar för oss. Jovisst gör det det. Glada blir vi för att han lyckas och vi har 2-3 efter 9:04. Men precis som i första perioden blir vi lite för glada och FCH suddar ut vårt leende 41 sekunder senare. Trots det finns det ett lugn över laget som säger att detta kan och ska vi vända. Vi har sett vad FCH kan, vi är bra tränade och nu väntar vår period......

3 perioden:
Stäng sargerna och släpp alla bromsar! Så konstigt kan det låta när man snackar taktik i innebandy. Men killarna fattar och det är det viktigaste. Vi får bra tryck på FCH med en gång. Vi visar en enorm löpvilja och det resulterar i en utvisning för FCH. Vi skickar in vår powerplay formation som visar upp ett underbart tålamod. Bollen går runt från spelare till spelare. Till slut hittar Anton ett skottläge och skickar stenhårt in 3-4. Nu börjar det bli väldigt spännande. Vi åker på en tveksam utvisning men som tur är har vi en boxplay formation som är helt grym. Men vi lyckas inte lyfta spelet efter att vi har dödat utvisningen. Vi tar en timeout för att göra lite småjusteringar inför slutspurten. Det visar sig vara mycket lyckat. 10 sekunder senare hittar Danne Emil J som klipper in sitt andra mål för dagen. Ett direktskott förstås, grabben börjar bli bra på detta nu, träning ger resultat. Klockan står på 8:58 och FCH surnar till. En spelare åker ut på 2+2+10 och vi har ett gyllene läge att punktera matchen. Men trots ett antal hyggliga chanser får vi inte in bollen. När FCH blir fulltaliga tar dom en timeout för att spela ut sina sista kort. Och gissa om det är sura kort dom ger oss. När klockan står på 14:52 lyckas dom ta ledningen och det kan verka kört. Men kommer ni ihåg mina ord? - I DAG GER VI OSS INTE. Vi tar ut Simon som har varit utmärkt i dag och satsar allt framåt. Vi vinner tekningen och skyfflar bollen mot mål. Samtliga pantrar som är på plan rusar dit i full fart. I kalabaliken som uppstår framför mål får Fabian E tag på bollen och skickar den via stolpe - stolpe - in i mål när klockan står på 14:59. Dramatiskt eller? Trots ett antal ledare på planen slipper vi onödiga utvisningar i slutsekunden. Tur att inte domarna såg detta.

Jag är fortfarande helt skakis och det är fullständig kortslutning i hjärnan. Det är inte lätt att skriva ett referat när man har haft nerver utanpå tröjan i 45 minuter. Men vi är ett helt annat lag i dag än när vi mötte FCH förra veckan. Fokusen och inställningen är helt enorm och det räcker långt mot 2:an i serien. Vi vill tacka samtliga killar för deras inställning i dag och ett speciellt tack till Erik Wenell som fick hoppa in när vi hade sjukdomar och gjorde en riktigt bra insats, den killen får vi hålla ögonen på.


En flock duktiga pantrar!

Mats, Anders & Lennart

2 kommentarer:

  1. Tack ska ni ha för härlig underhållning och bra spel, P14 med tränarstab!Starkt gjort mot bra motstånd.

    //Kent T

    SvaraRadera
  2. Ooootroligt bra!!!
    /Åsa

    SvaraRadera