Å/K IBS- Kävlinge IBK 15-0

Å/K IBS- Kävlinge IBK 15-0 ( 6-0, 4-0, 5-0)

I dag var Kävlinge på besök. Vi har lite folk som är ute och reser i världen och därför fick vi låna in några killar till dagens match. Daniel Nelandersson och Erik Wendell från P98 och Emil Berg från P96. Kävlinge har inlett lite svagt men allt kan ju hända i den svårspelade Kvidingehallen.

1 Perioden:
Vi trampar gasen i botten direkt. Redan efter 2:21 klipper Jacob in 1-0. I bytet efter trycker Robert in 2-0 och i bytet efter det drar Danne H in 3-0. På en minut och 15 sekunder har vi gjort 3 mål och Kävlinge tvingas ta time-out redan efter 3:36. Detta hjälper inte utan vi fortsätter att trampa gasen i botten. När Danne H och Mackan har gjort vars ett mål på fina bågningar åker en Kävlingespelare ut för snack. Power playet gav inte mycket men men när Danne N bågar in ytterligare en kasse känns det som om vi har avgjort matchen redan i första perioden. Vi går till pausvila efter en mycket väl genomförd period.

2 Perioden:
Nu är det fokus som gäller. Samma inställning som i första perioden tack. Danne H har lyssnat och skickar in 7-0 redan efter 6 sekunder . Hat trick för Danne och applåder i hallen. Mackan vill också mycket. Han trampar runt försvaret och hänger in 8-0. I bytet efter får vi se matchens höjdpunkt enligt mig. Danne H vinner bollen på egen planhalva. 0,3 sekunder senare slår han en helt perfekt passning till en helt ren Fabian E som lägger in 9-0. Underbart samspel!! Nu går vi ner oss lite i spelet. Många vill gör allt själv och passningsspelet som varit så bra tidigare blir lidande. Med undantag för en ljuspunkt. Mackan lurar upp sin försvarare, går raka vägen på mål och fullbordar sitt hat trick!

3 perioden:
10-0 och en period kvar att spela. Matchen är givetvis vunnen och nu handlar det om att avsluta snyggt och träna på att förbättra vissa saker till nästa match. Det börjar med att Emil B dunkar in 11-0 efter 1:42. Sen blir det lite tråkigare. Nu är det mycket bolltransport och lågt tempo. Nä, detta var inte vad vi snackade om. Vi tar en time-out efter 8 minuter och undrar om detta var vad vi kom överens om. Svaret är entydigt av killarna.-NEJ! Passningsspelet och delaktigheten blir nu också betydligt bättre igen. Det blir direkt betydligt fler målchanser igen. Toby skickar in 12-0 på ett frislag. Adam vill inte vara sämre utan drar också in ett frislag. Jacob petar in en retur. Sen avslutar Danne H med att göra sitt fjärde mål för dagen och fastställer resultatet till 15-0.

Att göra ett referat när det resultatmässigt skenar iväg såhär är svårt. Det blir mest en massa siffror. Men vi kan konstatera detta. Kävlinge är ett relativt nytt lag som kämpar för att lära sig innebandy och dom ska ha respekt får det, men idag hade dom det tungt. Borta var fritidsgårds-bandyn från vår träning i torsdags. I dag ville ALLA vara delaktiga i resultatet och då blir det också bra. Hatten av för er grabbar, nu jobbar vi vidare på detta till nästa match