söndag 23 september 2012

Rent hus i Veberöd!

Gänget som sopade rent!

Vad gör man en dag när regnet öser ner och allting är grått och trist? Jo, man åker till Veberöd och spelar en   träningsturnering.

I Första matchen ställdes vi mot FC Helsingborg. Detta blev en dramatisk tillställning, FCH trampar gasen i botten direkt med en våldsamt hög press. Det blir lite förvirrat så här tidigt på morgonen men sakta sakta jobbar vi oss in i matchen. Några lyckade anfallskombinationer senare leder vi med 3-0. Vi håller undan rätt bra och när vi gör 4-1 i mitten på andra känns det säkert. Men tyvärr gör vi inte vårt försvarsarbete till 100%  så FCH kryper närmare i protokollet. Men vi lyckas hålla undan och inkasserar dagens första vinst. Resultatet skrivs till 4-3.

I nästa match ställdes vi mot FC Cimrishamn. Eftersom försvarsspelet var lite svajigt i första matchen så skulle vi ha full fokus på detta i denna matchen. Vi får en kanonöppning! Mål redan efter 5 sekunder. Detta skakar om motståndarna som också lägger energin på sitt försvar. Att se två innebandylag som satsar på försvarsspel får inte pulsen att stiga precis. Men vi är något giftigare i avsluten och glider långsamt ifrån till en 4-1 ledning innan vi slår av på takten och bjuder in Cimrishamn i matchen. Det blir inte lika dramatiskt som mot FCH utan matchen slutar 5-3.

I sista matchen möter vi hemmalaget VB-97. Vi har ett snack om vilka detaljer som måste fixas till i vårt spel för att detta ska bli en riktigt bra dag. Trots att vi har två segrar vet vi att vi kan bättre. Passningstempot och rörelsen måste upp ANNARS!!! Nu blir det fart på grejerna. Killarna rättar till det som ska rättas till och motståndarna får knappt låna bollen. Med stor beslutsamhet och energi maler vi sakta ner dom och springer ifrån till en seger med 8-1.

En dag i Veberöd är alltid en bra dag. Bara segrar och spelet börjar att stämma allt mer. När vi väl lägger ner 100% på vårt försvarsspel spelar vi bra. Kan vi sen bara få in lite tålamod i spelet så kan det här se riktigt bra ut. Tusen tack till Emil Berg, Daniel Nelandersson och Emil Larsson som hoppade in och verkligen hjälpte oss nu när vi hade många som var upptagna med annat.

Mats & Anders





1 kommentar: