söndag 18 december 2011

Halmstads IBK- Å/K IBS 3-4

Halmstads IBK- Å/K IBS 3-4 (1-2, 1-0, 1,2)

Höstens sista match var en sen kvällsmatch borta mot Halmstad, hoppas grabbarna har laddat hela dagen.

1 perioden.
Halmstad startar i ett ursinnigt tempo. Dom tvingar tillbaka oss och vi får bara slå ifrån oss. Rättvist tar dom ledningen efter 4 minuter. Stärkta av målet fortsätter dom att trumma på. Tvivlet börjar sprida sig. Ska det bli en lååång kväll i Halmstad. Nej! Idag har vi lovat varandra att ge allt till slutsignalen går. Vi ska även käka lejon om det behövs!!?? ( Vem kom på dom orden?). Långsamt börjar vi få kontroll på Halmstad. Det är fortfarande mycket spel i vår zon men vi jobbar stenhårt i försvaret och börjar skapa lite chanser själv. Efter 10:04 trycker sig Danne in framför mål. Kalabalik uppstår och i röran kan Emil J trycka in kvitteringen. Detta dämpar farten på Halmstad och vi jämnar ut spelet. Med en halvminut kvar av perioden får Danne tag i bollen igen. Denna gången drar han på en snabb handledare som målisen inte hinner reagera på och vi har 2-1. Kanske inte helt rättvist med tanke på spelet men oj vad vi kämpar.

2 perioden.
Halmstad fortsätter att trycka på. Matchen börjar bli tuff och fysisk men vi viker inte ner oss. Det tacklas och vevas med klubbor. Det börjar visst bli lite smågrinigt på planen. Bägge lagen vill jättemycket och detta utvecklar sig till en riktig nagelbitare. Alla med svaga nerver uppmanas att lämna hallen. I slutet av perioden böjar Halmstad att få mer tryck. Vårt fina försvarsspel börjar att hacka och vi går bort oss allt oftare. Halmstad lyckas också kvittera med ett turmål. Dom skickar in en boll på måfå framför mål och den råkar ta på en av våra backars fot. Detta ställer Simon i målet och det är kvitterat (men det var en snygg klack). Oj oj oj detta kan sluta hur som helst.

3 perioden.
Vi får inte riktigt den starten som vi hoppats på. redan efter 1:45 drar Halmstad ifrån till 3-2 i målprotokollet. När vi strax efteråt får en spelare utvisad börjar det kännas tungt. Men vi skickar in vår boxplay formation dom brukar ju vara duktiga. Det är dom i dag också. Halmstad får inte mycket uträttat. I stället tar Fabian E bollen. Han kliver in på Halmstads planhalva och avlossar stora kanonen. Nätet står som en strut och målet håller på att välta. Vi har kvitterat igen och klockan står på 4:46. Nu är det en riktig kamp. Med hjärta och smärta krigar vi för varandra. Men till slut tycker en kille att det är dax att visa var skåpet ska stå. Anton tycker det är läge att avgöra matchen nu. 11:08 bryter han en passning på vår planhalva. Han glider i från sin försvarare och sätter full fart mot Halmstads mål. Deras backar tvekar en kort sekund. Detta räcker för att Anton ska trycka sig in framför mål och snyggt hänga in 4-3. Halmstad plockar ut målvakten och satsar allt framåt. Men det hjälper inte, vi spelar smart och kan inkassera vår andra seger i år!

Jösses! Jag är fortfarande svettig och stolt, riktigt stolt! Dom svarta pantrarna är tillbaka. Trots att Halmstad för spelet stora delar av matchen krigar vi oss till en seger med att ge, just det 100%. Det var tur att det inte fanns några lejon i hallen för då hade ni väl käkat upp dom stackarna också.

Vi ses på den sena träningen i morgon 20:15-21:30

Mats, Anders & Lennart

1 kommentar: